Dit weekend is kermisweekend!

Nu kermissen opnieuw zijn toegelaten, organiseren we de eerste in de regio. We maken er meteen een dubbele editie van: komend weekend wordt namelijk in het centrum én in Sterrebeek kermis gevierd. De wekelijkse markt wijkt eenmalig en in beperkte versie uit naar 't Veldeke.

Traditioneel vindt de kermis van Zaventem plaats in het eerste weekend van juni. Aangezien dat weekend net voor de versoepelingen van 9 juni viel, werd tegemoetgekomen aan de vraag van de foorkamers om de kermis een week uit te stellen. De foorkramers hebben moeilijke financiële tijden achter de rug, op deze manier krijgen ze een duwtje in de rug. 

Coronamaatregelen

Groot en klein hebben uitgekeken naar de kermis en kunnen volop genieten. Uiteraard dienen alle bezoekers en kraamuitbaters zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Dat zijn dezelfde als tijdens een marktbezoek: mondmasker en social distancing van 1,5m zijn verplicht. Handgel zal ter beschikking staan aan in- en uitgangen en signalisatie zal de looprichting aanduiden. We roepen op om het veilig te houden.

Parkeren

Op de kermislocaties zal een parkeerverbod gelden. Op Zaventem Kerkplein kan je niet parkeren van maandag 7/6 om 14u00 tot dinsdag 15/6 om 23u30 . Parkeren is mogelijk op de parking van het gemeentelijk zwembad.

In Sterrebeek is de Kerkdries en Derscheidlaan afgesloten van dinsdag 8/6 om 14u00 tot maandag 14/6 om 23u30. Parkeren mogelijk op het nabijgelegen de Beusscherplein.

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 13.43 u.