Haal de gratis energiespaarkalender in huis

Wil je in 2023 acties ondernemen om energie te besparen? Kom dan langs voor een gratis energiespaarkalender! Deze kalender motiveert je om tijdens het jaar acties in te plannen die je heel wat energie en geld kunnen besparen.

Praktische tips om energie te besparen

De kalender bevat tips, advies en handige herinneringen om je verbruik onder controle te krijgen en natuurlijk ook te verminderen. Enkele voorbeelden:

  • Noteer elke maand je meterstanden, zo krijg je inzicht in je energieverbruik. Merk je een piek op? Ga ermee aan de slag. Onderzoek bijvoorbeeld eens het energieverbruik van je elektrische toestellen met een energiemeter. Zo spoor je snel sluipverbruikers in je woning op.
  • Plan een onderhoud in van je verwarmingsinstallatie. Correcte instellingen helpen om je warmwaterverbruik te beperken.
  • Ontdooi tijdig je diepvries en plaats hem op een slimme plek. 
  • Installeer een spaardouchekop.
  • ...

Dit zijn maar enkele concrete voorbeelden die opgenomen zijn in de energiespaarkalender, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Gemeente Zaventem.

Energiespaarkalender 2023Provincie Vlaams-Brabant

Waar kan ik de kalender afhalen?

Je kan vanaf begin januari een kalender afhalen – zolang de voorraad strekt – op de sociale dienst in de H. Henneaulaan, aan het Woonloket in de Steenokkerzeelstraat of aan het Burgerloket in de Stationsstraat.

Gepubliceerd op dinsdag 20 december 2022 16.45 u.