Kom, kom, kom… naar de ‘beestige’ Erfgoeddag ‘duiven en zangvogels’

Op zondag 23 april doet het Erfgoedcomité met veel enthousiasme mee aan de Erfgoeddag. Met het thema ‘Beestig’ focust Erfgoeddag dit jaar op alles wat met dieren en erfgoed te maken heeft. En dat is veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken!

In Zaventem werpen we een blik op alles wat te maken heeft met duiven en zangvogels. Op dit moment kent Zaventem nog één duivenvereniging, Woluwe Center. Maar dat was in het verleden wel anders... 

Tijdens een lezing door archivaris Patrick Van den Nieuwenhof komt je alles te weten over de rol van de duif in Zaventem, het duiven-verenigingsleven, het duivenhok maar ook andere gebouwen zoals een spreeuwentoren … en nog veel meer. De duivenvereniging Woluwe Center demonstreert hoe duiven net als vroeger ingekorfd en geringd worden.
En het weerbericht voor de duivenmelkers kan natuurlijk ook niet ontbreken. In het Erfgoedhuis (het voormalige heemmuseum) worden op Erfgoeddag ook voorwerpen, foto’s, affiches, oorkondes, vlaggen – van onder andere de vroegere vogelvereniging De Distelvink – tentoongesteld.

Wanneer? Zondag 23 april 2023 tussen 14u00 en 17u00.
Waar? Erfgoedhuis – voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Café de Reisduif’ – Kleine Kerkstraat 13, Sint-Stevens-Woluwe.

Oproep! 

Kies mee een naam voor het Erfgoedhuis van Zaventem. We voegen aan de benaming ‘Erfgoedhuis’ graag nog een eigennaam toe (bijvoorbeeld Erfgoedhuis ‘De Veste’). Wie suggesties heeft, mag deze sturen naar erfgoed@zaventem.be.

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023 15.50 u.