Ernstige hinder op E40 gedurende twee avonden en nachten

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst over de E40, ter hoogte van Sterrebeek, vier portieken met rijstrooksignalisatie. Op 17 en 18 juni zal de snelweg 's nachts een tijdlang dicht gaan. Het Verkeerscentrum verwacht ernstige hinder.

Rijstrooksignalisatie

Er komen vier portieken met ‘dynamische rijstrooksignalisatie’ (RSS) over de volledige breedte van de E40 richting Brussel. Die signalisatie, boven elke rijstrook een apart LED-bordje, geeft de maximumsnelheid aan voor het verkeer op de rijstrook eronder. Het systeem werkt doorgaans volautomatisch op basis van tellussen in het wegdek in de buurt. Gebeurt er plots een ongeval of valt een voertuig stil met pech, dan zullen de verkeersleiders meteen ingrijpen en de rijstrook in kwestie afsluiten door een rood kruis te afficheren op het LED-bord. Wanneer het verkeer vlot en veilig verloopt, geldt de standaardmaximumsnelheid van 120 km/u. In dat geval toont de rijstrooksignalisatie een groene pijl. 

Ernstige hinder

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de vier portieken met rijstrooksignalisatie op twee avonden/nachten:  

  • Op maandag 17 juni zal het verkeer ter hoogte van Sterrebeek vanaf 21u maar één rijstrook kunnen gebruiken. Om 0u30 zal de snelweg volledig afgesloten worden en wordt het verkeer omgeleid. Om 5u (op dinsdag 18 juni) wordt de snelweg weer volledig opengesteld.
  • Op 18 juni gaat de snelweg om 21u opnieuw volledig dicht tot 5u (op woensdag 19 juni). In die periode moet het verkeer opnieuw de omleiding volgen.

Het Verkeerscentrum verwacht ernstige hinder door de afsluiting en de omleidingen. Pas dus indien mogelijk je plannen aan!

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden moeten automobilisten die op de E40 richting Brussel rijden de snelweg verlaten via de afrit van Sterrebeek. De omleiding loopt via de Mechelsesteenweg (N227) en de Leuvensesteenweg (N2) tot aan de Woluwelaan (R22).  

Daarna lopen de omleidingen als volgt:

  • Bestuurders die de E40 richting Brussel willen nemen, zullen via de Bevrijdingslaan naar de oprit van Kraainem (nr. 20) geleid worden.
  • Bestuurders die de buitenring richting Zaventem willen nemen, zullen via de Woluwelaan naar de H. Henneaulaan kunnen rijden.
  • Bestuurders die de binnenring willen nemen, zullen de E40 richting Luik kunnen nemen in Sint-Stevens-Woluwe, om vervolgens aan te sluiten op de binnenring richting Namen/Waterloo.

Meer info

Ontdek hier meer informatie over de werken en de omleiding

Agentschap Wegen en Verkeer
Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2024 16.28 u.