Fietssnelweg F202 nu ook verlicht op laatste stuk voor Henneaulaan

Momenteel krijgt de fietssnelweg tussen Sint-Stevens-Woluwe en Zaventem, langs Woluwedal, verlichting. Het gaat om een afstand van ongeveer één kilometer. Zo wordt fietsen hier een stuk aangenamer en veiliger.

Verlichting voor meer verkeersveiligheid

Het plaatsen van de LED-verlichting langs de fietssnelweg F202 Zaventem - Sint-Stevens-Woluwe past binnen de ambitie om fietsverplaatsingen verder te doen toenemen. Verlichting zorgt er niet alleen voor dat fietsers een goed zicht hebben op de fietssnelweg, andere fietsers en de omgeving. Ook het onveiligheidsgevoel neemt dankzij de verlichting af, zeker in de donkere wintermaanden.

Energiezuinige LED-verlichting

Het Agentschap Wegen en Verkeer koos voor verlichtingspalen die geschikt zijn voor duurzame LED-verlichting, omdat die een langere levensduur heeft dan gewone verlichting. De lichtbron moet minder vaak vervangen worden, waardoor ook de onderhoudskosten lager zijn. Bovendien zijn er minder verlichtingspalen nodig door de hogere intensiteit van de lampen.

Fietssnelweg blijft open 

De fietssnelweg blijft open tijdens de werken. De aannemer werkt zoveel mogelijk in de berm. Daardoor moeten de fietsers geen omgeleiding volgen. Het fietspad zal op bepaalde plaatsen wel tijdelijk wat smaller zijn. 

Aansluiting op fietspad Hector Henneaulaan 

De fietssnelweg F202 sluit aan op de fietsinfrastructuur die De Werkvennootschap momenteel aanlegt langs de Henneaulaan. 

Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2023 15.21 u.