Je kind inschrijven op een basisschool in Zaventem

Voor het schooljaar 2024-2025 maken alle basisscholen in Zaventem voor het eerst gebruik van het Vlaamse aanmeldsysteem. Voor ouders die eerder hebben aangemeld voor een broer of zus, kan dit verwarrend zijn. Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt!

Waarom een centraal aanmeldsysteem?

Dankzij een centraal aanmeldsysteem hoeven ouders niet in de rij te staan om hun kind in te schrijven in een basisschool. Kamperen voor de schoolpoort, om zeker te zijn van een plekje, is dus niet nodig! Het tijdstip van aanmelden is niet van belang voor de uiteindelijke plaatsverdeling.

Wie moet aanmelden?

  • Alle kinderen geboren in 2022. Opgelet: ook kinderen geboren in november en december 2022, die pas effectief op 1 september 2025 starten, moeten zich aanmelden.
  • Alle kinderen geboren vóór 2022 die nog niet zijn ingeschreven in een school.
  • Broers, zussen en kinderen van personeel.
  • Kinderen die van school willen veranderen.

Hoe en wanneer aanmelden?

Wat gebeurt er na de aanmeldingsperiode?

De aanmeldingen worden verwerkt. Als er plaats is, ontvang je een ticket om je kind in te schrijven, dat gebeurt op de school zelf. Inschrijvingen gebeuren op afspraak. Als je deze stappen niet volgt, verlies je je ticket en moet je wachten tot de vrije inschrijvingen die beginnen op donderdag 23 mei 2024.

Via de link hieronder vind je een overzicht van de beschikbare plaatsen per school en per leerjaar, op 23 mei 2024.

Vrije plaatsen in Zaventemse basisscholen op 23 mei 202472,7 Kb(xlsx)

Heb je vragen of hulp nodig?

Heb je geen toegang tot een computer of internet, of heb je andere hulp nodig bij het aanmelden van je kind? Neem dan contact op met het Huis van het Kind Zaventem of dienst Onderwijs. Je vindt de contactgegevens op deze pagina.