Je kind inschrijven op een basisschool in Zaventem

Voor het schooljaar 2024-2025 maken alle basisscholen in Zaventem voor het eerst gebruik van het Vlaamse aanmeldsysteem. Voor ouders die eerder hebben aangemeld voor een broer of zus, kan dit verwarrend zijn. Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt!

Waarom een centraal aanmeldsysteem?

Dankzij een centraal aanmeldsysteem hoeven ouders niet in de rij te staan om hun kind in te schrijven in een basisschool. Kamperen voor de schoolpoort, om zeker te zijn van een plekje, is dus niet nodig! Het tijdstip van aanmelden is niet van belang voor de uiteindelijke plaatsverdeling.

Wie moet aanmelden?

  • Alle kinderen geboren in 2022. Opgelet: ook kinderen geboren in november en december 2022, die pas effectief op 1 september 2025 starten, moeten zich aanmelden.
  • Alle kinderen geboren vóór 2022 die nog niet zijn ingeschreven in een school.
  • Broers, zussen en kinderen van personeel.
  • Kinderen die van school willen veranderen.

Hoe en wanneer aanmelden?

  • Broers, zussen en kinderen van onderwijzend personeel: aanmelden van 15 januari 2024 om 9u 's morgens tot en met 28 januari 2024 om 12u 's middags via deze link: zaventembao.aanmelden.vlaanderen
  • Alle andere kinderen: aanmelden van 27 februari 2024 om 9u 's morgens tot en met 19 maart 2024 om 12u ’s middags via deze link: zaventembao.aanmelden.vlaanderen

Wat gebeurt er na de aanmeldingsperiode?

De aanmeldingen worden verwerkt. Als er plaats is, ontvang je een ticket om je kind in te schrijven, dat gebeurt op de school zelf. Inschrijvingen gebeuren op afspraak. Als je deze stappen niet volgt, zul je je ticket verliezen en zul je moeten wachten tot de vrije inschrijvingen die beginnen op 23 mei 2024.

Heb je vragen of hulp nodig?

Heb je geen toegang tot een computer of internet, of heb je andere hulp nodig bij het aanmelden van je kind? Neem dan contact op met het Huis van het Kind Zaventem of dienst Onderwijs. Je vindt de contactgegevens op deze pagina.