Musical in Zaventem: De Sirene van Ensor

Om de twee jaar organiseert de dienst Cultuur i.s.m. CC De Factorij een groots musicalproject. 150 à 200 deelnemers onder leiding van een professionele crew werken gedurende een jaar intens samen om een schitterende show te brengen op het grote podium van het cc.

Alle geïnteresseerden krijgen hun plekje in de productie. Zaventemse zangers, musici, acteurs, artiesten en figuranten van alle leeftijden. Het is een heel mooi sociaal gebeuren waarbij er vriendschapsbanden gesmeed worden en waarbij de deelnemers hun grenzen verleggen en heel wat bijleren tijdens de vele repetities.

De Sirene van Ensor

Van woensdag 29 maart tot en met zaterdag 1 april kan je in CC De Factorij de musical 'De Sirene van Ensor' komen bewonderen. De musical brengt het levens- en liefdesverhaal van James Ensor, een van de meest mysterieuze schilders die ons land heeft gekend.

Deze trailer geeft jou alvast een voorsmaakje!

De Sirene van Ensor wordt een musical die eenieder zal beroeren met een verhaal vol mysterie, maar evengoed een grote dosis herkenbaarheid. We duiken terug in de tijd van 1860-1949 met een verhaal over een ietwat vreemde jongen, die al in zijn vroege kinderjaren voelt dat hij anders is dan de anderen. Een jongen die zijn eigen weg wil gaan en botst op de tegenwerking van zijn stroeve moeder als het over ‘Kunst’ gaat. We zien de jonge James die ondanks alles zijn eigen weg zoekt en het op zijn oude dag tot baron schopt. We krijgen een blik in zijn liefdesleven als hij zijn Sirene ontmoet en die lieftallige dame aantrekt, maar ook steeds weer wegduwt, als eb en vloed …

Het personage James Ensor zal het publiek meenemen naar een andere wereld. Een wereld gezien door de ogen van een aanvankelijk bizarre maar, zo blijkt later, zeer befaamd kunstenaar die compleet zijn eigen goesting doet en zijn hevige kritiek op de maatschappij ongecensureerd van zich af schildert.

Verrassende kostuums, spectaculaire decors, originele en fantastische muziek zullen ervoor zorgen dat je twee uur lang ergens vertoeft tussen Oostende en de hemel, zowel boven als onder water …

Bestel hier tickets voor De Sirene van Ensor

Credits

Organisatie: Dienst cultuur, CC De Factorij, Kunstacademie Zaventem
Regie: Hugo Segers
Muzikale leiding: Erik Van Geit & Laure Campion
Choreografie: Carmen Vanhees & Isabelle Germonpré
Spel: 250 talenten uit Zaventem en omstreken
Verhaal, tekst & liedteksten: Eva Bruyninckx
Muziek & orkestratie: Erik Van Geit

De Sirene van Ensor - afficheLokaal bestuur Zaventem

Voorgaande edities

Het begon allemaal in 1999 toen de musical 'Het Meisje van Zaventem' gespeeld werd in de sporthal van Zaventem. Dit was zo’n enorm succes dat het meteen de start was van een tweejaarlijkse traditie. Ondertussen zijn volgende producties even succesvol ten tonele gebracht:

  • The Sound of Music
  • Fiddler on the Roof
  • Oliver
  • My Fair Lady
  • Nalingi Yo Sabena
  • Evita
  • Daens
  • De laatste musical was Ciske De Rat, een productie die de dag voor de première jammer genoeg werd afgelast omwille van de coronapandemie.

Doe mee!

Als je graag deel wil uitmaken van de cast van één van onze volgende musicals, volg dan de aankondigingen over inschrijvingen en audities op de website of in de Gemeenteberichten en stuur een mailtje naar eva.bruyninckx@zaventem.be.