Musical in Zaventem

Om de twee jaar organiseert de dienst Cultuur i.s.m. CC De Factorij een groots musicalproject. 150 à 200 deelnemers onder leiding van een professionele crew werken gedurende enkele maanden intens samen om een schitterende show te brengen op het grote podium van het cc.

Alle geïnteresseerden krijgen hun plekje in de productie. Zaventemse zangers, musici, acteurs, artiesten en figuranten van alle leeftijden. Het is een heel mooi sociaal gebeuren waarbij er vriendschapsbanden gesmeed worden en waarbij de deelnemers hun grenzen verleggen en heel wat bijleren tijdens de vele repetities.

2025: Charlie en de Chocoladefabriek

De klassieker van Roald Dahl kreeg al heel wat succesvolle theater-, musical en  filmbewerkingen. En de recente film ‘Wonka’ breit er zelfs een verhaal aan vooraf, over het ontstaan van de fabriek.

Wat is zo bijzonder aan onze Zaventemse productie?

Ten eerste: de locatie! Net dáár waar de musical zal spelen, in CC De Factorij, kende vroeger de chocoladefabriek ‘Suchard’ gouden tijden. Vele oudere Zaventemnaren hebben er nog gewerkt in hun jonge jaren.

Ten tweede: jullie, Zaventemnaren! Zoveel toptalent garandeert telkens weer een bruisend spektakel!

Meedoen? Grijp je kans!

 • Met auditie (voor solisten en acteurs): stuur een mailtje naar eva.bruyninckx@zaventem.be met je naam, adres, gsm-nummer, geboortedatum, e-mailadres en vertel wat je graag wil doen in onze musical. De audities zullen doorgaan rond eind april - begin mei. We laten je op tijd weten of je auditie kan komen doen. We bezorgen je uiteraard ook tijdig de partituren en teksten om je voor te bereiden.
 • Zonder auditie (voor figuranten en ensemble): Schrijf je in via eva.bruyninckx@zaventem.be. Wij brengen je op de hoogte van het verloop van de voorbereidingen.

2023: De Sirene van Ensor

Van 29 maart tot en met zaterdag 1 april stond in CC De Factorij de musical 'De Sirene van Ensor' op het podium. De musical bracht het levens- en liefdesverhaal van James Ensor, een van de meest mysterieuze schilders die ons land heeft gekend. Het spektakel trok vier volle zalen en het publiek genoot van verrassende kostuums, spectaculaire decors en originele muziek, gebracht door een live orkest!

Pol Viaene

Voorgaande edities

Het begon allemaal in 1999 toen de musical 'Het Meisje van Zaventem' gespeeld werd in de sporthal van Zaventem. Dit was zo’n enorm succes dat het meteen de start was van een tweejaarlijkse traditie. Ondertussen zijn volgende producties even succesvol ten tonele gebracht:

 • The Sound of Music
 • Fiddler on the Roof
 • Oliver
 • My Fair Lady
 • Nalingi Yo Sabena
 • Evita
 • Daens
 • Ciske De Rat, een productie die de dag voor de première jammer genoeg werd afgelast omwille van de coronapandemie.
 • De Sirene van Ensor

Doe mee!

Als je graag deel wil uitmaken van de cast van één van onze volgende musicals, volg dan de aankondigingen over inschrijvingen en audities op de website of in Z magazine (opvolger van Gemeenteberichten) en stuur een mailtje naar eva.bruyninckx@zaventem.be.