'Behaag je tuin': streekeigen plantgoed tegen een interessante prijs

Te droge, te natte of te hete zomers? Je kan je tuin eenvoudig klimaatbestendiger maken. Verbeter de wateropname van je tuin en omgeving met kwalitatief, streekeigen plantgoed. Dat kan voordelig met de jaarlijks terugkerende samenaankoop 'Behaag je tuin'. Bestellen kan tot en met 15 oktober.

Ook kleine (stads)tuinen maken een groot verschil voor het klimaat. Er zijn bomen- en haagpakketten specifiek hierop afgestemd. Ook de klimplanten zijn echte blikvangers voor een kleinere tuin.

Er zijn klimaatbomen, bijvriendelijke bomen, hoogstam(fruit)bomen, gemengde pakketten voor hagen, bloesem- en bessenheggen, houtkanten, klimplanten, wilgenpoten,…

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je op Behaag je tuin. Je kan daar online bestellen tot en met 15 oktober. Het bestelde plantgoed haal je zaterdag 10 december tussen 09u00 en 12u00 af op de dienst Omgeving, Steenokkerzeelstraat 56.

Met concrete vragen over je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je terecht bij Regionaal Landschap Brabantse Kouters op haagplantactie@brabantsekouters.be.

Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2022 6.00 u.