Vaccinatienieuws

Wat met vaccinatie in de vakantieperiode? Ben je zwanger? Contacteer zeker je huisarts, dan krijg je voorrang. En alles over 'Mijn burgerprofiel'.

Vaccinatie en vakantie

Hou bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met je afspraken voor vaccinaties. Je bent best volledig gevaccineerd voor je op vakantie of reis vertrekt. 

Kan je toch niet wachten? plan je reis dan tussen je twee vaccindosissen, maar zorg dat je tijdig terug bent voor je tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.  Je kan je tweede dosis enkel uitstellen als er een dwingende reden is (zoals bv. ziekenhuisopname), op reis gaan is geen dwingende reden.

Bereken op de site laatjevaccineren wanneer je ongeveer aan de beurt bent voor vaccinatie. De tool maakt een berekening op basis van je leeftijd. Probeer  je reis na (of tussen) deze periode te plannen.

Zwangere vrouwen krijgen voorrang

Ben je zwanger? Dan kan je huisarts je aanduiden als een risicopatiënt om je zo voorrang te geven bij vaccinatie. Dit kan vanaf mei. Is jouw huisarts niet op de hoogte van jouw zwangerschap? Neem dan contact met je huisarts om dit te melden. Het callcenter of het vaccinatiecentrum zijn niet in de mogelijkheid om je vragen hierover te behandelen. 

Zwangere vrouwen kunnen zichzelf terugvinden op de reguliere lijst met risicopatiënten (via www.myhealthviewer.be), ten vroegste vanaf 3 mei.

Uitnodiging in 'Mijn burgerprofiel'

Wanneer je wordt opgeroepen tot vaccinatie, krijgt je je uitnodiging per post op je thuisadres. Als je mailadres gekend is bij je ziekenfonds, krijg je de uitnodiging ook via e-mail. 
Je vindt je uitnodiging met de datum en locatie daarnaast altijd terug in de e-box van ‘Mijn Burgerprofiel’. Dat is een beveiligde online brievenbus (gekoppeld aan het unieke e-ID), die wordt gebruikt om officiële overheidsdocumenten in te ontvangen. Het is een handig en veilig kanaal. Op deze manier gaat je uitnodiging niet verloren. Je vind 'Mijn burgerprofiel' ook op de website van de gemeente Zaventem, rechts bovenaan.

Meld je je voor de eerste keer aan in 'Mijn burgerprofiel' en heb je hierbij instructies nodig? Bekijk dan deze instructievideo voor het aanmelden bij 'Mijn burgerprofiel'.

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 10.01 u.