A201 volledig afgesloten in nacht van 24 op 25 oktober voor plaatsing fiets- en voetgangersbrug

Er is een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leopold III-laan in de maak, dat is de A201 tussen Evere en Brussels Airport. Vanaf donderdag 12 oktober hijst de aannemer gedurende verschillende nachten brugdelen over de rijweg. In de nacht van 24 op 25 oktober gaat de A201 volledig dicht.

Langste fietsbrug van Vlaanderen

Op de grens van Machelen en Zaventem plaatst de Werkvennootschap momenteel een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leopold III-laan. Niet zomaar een brug, de 15 delen hebben samen een lengte van 710m, dat is evenveel als 7 voetbalvelden! Daarmee wordt de fietsbrug één van de langste van Vlaanderen. In het voorjaar van 2024 zal de brug volledig klaar zijn. Fietsen en wandelen tussen beide zijden van de Leopold III-laan zal dan een flink stuk veiliger én korter zijn. De brug verbindt de Harenweg in Zaventem en de Sint-Stevens-Woluwestraat in Machelen en maakt deel uit van het Ringfietspad FR0.

Omleiding autoverkeer

Vanaf donderdag 12 oktober hijst de aannemer gedurende verschillende nachten brugdelen over de Raketstraat, Leopold III-laan en Hermeslaan. Om de veiligheid voor het verkeer te garanderen, wordt de weg in kwestie steeds enkele uren tijdens die nacht afgesloten. Je kan lokaal omrijden.

Noteer vooral de nacht van 24 op 25 oktober: dan gaat de Leopold III-laan (A201) één nacht dicht in beide rijrichtingen.

Klik hier voor meer informatie over de omleiding tijdens de werkzaamheden

Ontdek hier de toekomstige fiets- en wandelbrug!

Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 9.09 u.