Onthaal en inburgering

Mensen die pas in België zijn hebben extra ondersteuning nodig om zo snel mogelijk in onze samenleving te kunnen functioneren. Daarom zijn er in Zaventem verschillende initiatieven om nieuwkomers te onthalen.

  • De website Expat-op-pad.be bevat voor nieuwkomers informatie uit Hoeilaart, Tervuren en Zaventem. De drietalige website wil nieuwkomers verwelkomen, informeren en helpen integreren in het lokale leven.
  • Vrijwilligers van het Welkom-team maken nieuwkomers wegwijs in onze gemeente door bv. contact met de gemeentelijke administratie, scholen, verenigingen, openbaar vervoer, vrije tijd, cursussen Nederlands, …. Op die manier ondersteunen we mensen die zich pas in ons land vestigen en vergemakkelijken we hun integratie in de gemeente.
  • Onthaalgesprekken bevatten belangrijke informatie voor de nieuwkomer over het leven in België. Het doel is om de nieuwe inwoners wegwijs te maken in de lokale samenleving en hen informatie mee te geven. Verschillende aspecten van het dagelijks leven krijgen aandacht: inburgering, onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang, werk, afval sorteren, … in een begeleiding op maat. De gesprekken verlopen in een contacttaal zodat de nieuwkomer alle informatie begrijpt en optimaal geholpen wordt, en worden gevoerd door een professionele toeleider in diversiteit.

Permanentie: elke maandag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur in het Sociaal Huis van Zaventem

Info en afspraken: vzwpin.be  0471 403733

 

 

Video

Contact & openingsuren

Integratiedienst

Adres
Stationsstraat 26 , 1930 Zaventem
GSM
0492184082
integratie@zaventem.be
Openingsuren
Morgen
open van 09:00 tot 12:00
op afspraak 14:00 tot 16:00
Meer openingsuren Integratiedienst