Open Monumentendag

Wil je deelnemen aan de Open Monumentendag op 10 september? Deelname is gratis, reserveren verplicht. Stuur een mailtje naar cultuur@zaventem.be of bel naar 02 717 89 24 tijdens de kantooruren.
Let wel: beperkt aantal plaatsen, snel zijn is de boodschap!

Open Monumentendag is het grootste culturele ééndagsevenement van Vlaanderen. Tijdens Open Monumentendag, de tweede zondag van september, staat het onroerend erfgoed in de kijker. Op zondag 10 september kan je een exclusief bezoek brengen aan het Klooster van de Visitatie. Tijdens een gegidste rondleiding kom je meer te weten over de unieke architectuur van de hand van architect Bellot, de geheimen van het slotkloosterleven en de geschiedenis van deze verborgen parel uit het begin van de 19de eeuw.

Zaventem actieve partner van Open Monumentendag

Onze gemeente neemt elk jaar deel aan Open Monumentendag. Op die dag zetten we ons erfgoed in de kijker en ontvangen we bezoekers van over heel België. Hou de UiTkalender in de gaten of contacteer de cultuurdienst voor meer info over activiteiten. 

Open Monumentendag wil de bevolking en overheid in Vlaanderen sensibiliseren om collectief zorg te dragen voor het onroerend erfgoed en het roerend en immaterieel erfgoed dat er deel van uitmaakt. Zowel het bouwkundig, landschappelijk als archeologisch patrimonium maar ook varend, rijdend, rollend en vliegend erfgoed kan deel uitmaken van het programma. Open Monumentendag Vlaanderen is een initiatief van de Vlaamse Overheid, de provincies en de steden en gemeenten en gebeurt met de steun van verschillende commerciële partners. De coördinatie en dagelijkse werking van Open Monumentendag Vlaanderen worden verzorgd door Herita vzw, een organisatie die iedereen met een hart voor erfgoed samenbrengt en ondersteunt.