Perspective.Brussels - RPA Defensie - Openbaar onderzoek

Datum bekendmaking vrijdag 20 oktober 2023
Einddatum vrijdag 22 december 2023

Het Departement Omgeving ontving van Perspective.Brussels een notificatie over het openbaar onderzoek over een ontwerp van Richtplan van Aanleg Defensie met milieueffectenrapport.

De Defensie-site beslaat een oppervlakte van 90 hectare en ligt langs de Leopold III-laan, in het Brussels Gewest (gemeente Evere en Stad Brussel) en het Vlaams Gewest (gemeente Zaventem). Het planvoornemen betreft het herbestemmen van de site rekening houdend met een ruimtelijke strategie voor de toekomstige ontwikkeling van het hele gebied.

(Noot: Parallel met het RPA Defensie ontwikkelt het Vlaams Gewest een 'GRUP Defensie' (Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) voor het Vlaamse deel van de Defensiesite en de begraafplaatsen. Hiervoor loopt tot  1/12/23 een openbaar onderzoek. Voor meer informatie zie hier.)

Documenten en meer mbt het openbaar onderzoek over het ontwerp van richtlijn Aanleg Defensie vindt u op deze site van Perspective.Brussels.

Beschikbaar tot 22-12-2023

Reageren kan:

Als u een reactie indient, zijn we daar graag van op de hoogte (door bjo.omgeving@vlaanderen.be in cc te zetten van  uw mail, of door uw reactie naar ons door te sturen)? Zo blijven we ge├»nformeerd over de knelpunten die u relevant vindt. (Let wel, u dient rechtstreeks naar de Brusselse instantie te reageren. Het departement Omgeving stuurt uw reactie niet door naar Perspective.Brussels.)