Premies (ver)bouwen

Bepaalde investeringen aan je woning geven recht op een tegemoetkoming. Er zijn verschillende instanties die tegemoetkomingen voorzien. 

Wil je graag weten of je voldoet aan de voorwaarden om een bepaalde tegemoetkoming aan te vragen, kom dan langs bij het woonloket. Dat kunnen voorwaarden zijn met betrekking tot je inkomsten, het kadastraal inkomen van de woning, je leeftijd, de aard van de werken, e.a.

Een handige website voor het zoeken van premies is de website Premiezoeker.

Enkele voorbeelden:

Gemeente

De gemeente Zaventem geeft een premie voor wie investeert in inbraakpreventie

3WPlus

Vlaamse energielening voor energiebesparende maatregelen, zowel voor renovatie als voor nieuwbouw.

Netbeheerder

Fluvius
  • Subsidies voor energiebesparende maatregelen (isolatie, hoogrendementsbeglazing, zonneboiler, warmtepompboiler, warmtepomp, ..)
  • Totaalrenovatiebonus of de BENO-Pass: als je minstens drie investeringen hebt uitgevoerd binnen de vijf jaar, maak je kans op een extra financiĆ«le bonus bovenop de individuele premies. 
Meer informatie en aanvraagformulieren vind je op de website van Fluvius.
 

Provincie

Vlaams-Brabant
  • Aanpassingspremie: als je je woning wil aanpassen aaneen oudere of aanpassingen wil aanbrengen in functie van een handicap, dan kan je onder bepaalde voorwaarden een aanpassingspremie aanvragen.
  • Renovatielening: als je je woning wil renoveren, maar hiervoor niet voldoende kapitaal hebt, kan je misschien gebruik maken van de renovatielening. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Wonen Vlaanderen

  • Aanpassingspremie: als je je woning wil aanpassen aan een oudere, kan je onder bepaalde voorwaarden een aanpassingspremie vragen.
  • Renovatiepremie: voor grotere werken aan je woning.
  • Verzekering gewaarborgd wonen: wanneer je een hypothecaire lening bent aangegaan voor het kopen, bouwen en/of verbouwen van uw woning, dan helpt deze gratis verzekering bij de aflossing van je lening als je onvrijwillig en volledig werkloos zou worden.
Meer informatie op de website Wonen Vlaanderen.

Contact & openingsuren

Woonloket

Adres
Steenokkerzeelstraat 56 , 1930 Zaventem Dienst Omgeving
GSM
0471 85 03 77
woonloket.zaventem@igo.be
Openingsuren
Vandaag
Nu gesloten
op afspraak 09:00 tot 12:00

Elke dag telefonisch bereikbaar en via e-mail.
Op afspraak: vrijdagen tussen 9 en 12 uur.

Meer openingsuren Woonloket