Gebruik je oude groene restafvalzakken op tegen eind augustus

Vergeet je ‘oude’ groene restafvalzakken niet op te gebruiken voor 31 augustus 2021. Omruilen kan in september tegen een administratieve kost. o Niet vergeten: in juli en augustus starten de ophalingen op 6u in plaats van om 7u, zet je zak op tijd buiten.

Na augustus nemen de ophalers de oude groene zakken niet meer mee. Heb jij toch nog zakken over? Alleen in de maand september 2021 kan je ze nog inleveren voor terugbetaling. Je kan je overschot binnenbrengen op het hoofdkantoor, op het recyclagepark, of in je gemeentehuis. We rekenen een administratieve kost aan voor de terugbetaling. Het is dus altijd voordeliger om je resterende zakken op te gebruiken. Vanaf de zomervakantie zal je alle info en het formulier terugvinden op de website van Interza.

Hoe ga je te werk?

  • Download het terugbrengformulier van de Interza-website of neem er één mee op het recyclagepark
  • Vul formulier volledig in en hang het met een elastiekje rond de rol zakken
  • Breng het ingevulde formulier in september samen met je zakken naar een terugbrengpunt (hoofdkantoor Interza, het recyclagepark, gemeentehuis)

Wat gebeurt er dan?

  • Op het einde van de maand september verzamelen we de zakken bij Interza.
  • De teruggebrachte zakken worden geteld, en de aankoopprijs krijg je voor het einde van het jaar teruggestort op je rekening, met een aftrek van 10% voor de administratieve afhandeling.

Opgelet! Enkel met een volledig ingevuld en ondertekend formulier kunnen we je terugbetalen. Interza controleert op namaakzakken. Wie valse zakken probeert in te leveren, kan een boete verwachten!
Afvalzakken die je gratis kreeg als sociale tegemoetkoming, betalen we niet terug. Maximum twee rollen per adres.

Gepubliceerd op donderdag 17 juni 2021 14.05 u.