Je bent jong , wil tijd om na te denken over je toekomst én intussen iets nuttig doen? Doe een Samenlevingsdienst!

Je bent tussen de 18 en 25 en je wil even de tijd nemen om na te denken over je toekomst én… je intussen nuttig bezighouden en solidair inzetten. Herkenbaar? Dan is een Samenlevingsdienst iets voor jou!

Bij de Samenlevingsdienst draait alles namelijk rond solidariteit, samenwerken, samenleven, diversiteit, zelfbewustzijn, engagement en leren.

Je werkt 6 maanden lang mee aan een maatschappelijk project. Het Platform voor de Samenlevingsdienst biedt een waaier aan projecten uit verschillende domeinen: cultuur en educatie, milieu, sociale begeleiding en sport ... Je kan bijvoorbeeld kinderen bewust maken voor de natuur, bijspringen in een winkel met tweedehandskledij, computers opknappen voor mensen die er geen hebben, een festival organiseren … Jij kiest!

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om vormingen te volgen rond duurzaamheid, diversiteit, mediawijsheid en heel wat andere boeiende thema’s. Bovendien krijg je een vergoeding, worden je vervoerskosten terugbetaald, ben je verzekerd en krijg je een certificaat waarin je engagement wordt erkend. 

Nieuwsgierig? Volg een online infosessie, bekijk getuigenissen en ontdek wat de Samenlevingsdienst kan betekenen voor jou.

www.samenlevingsdienst.be
info@samenlevingsdienst.be
016 19 75 50
Facebook: servicecitoyensamenlevingsdienst

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022 15.33 u.