Serviceflats en assistentiewoningen

Ons OCMW heeft 4 gebouwen met serviceflats en assistentiewoningen, verspreid over Zaventem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe. Elke flat heeft één slaapkamer.

Ze zijn toegankelijk voor valide en mindervalide ouderen vanaf 65 jaar, wiens geestelijke en lichamelijke gezondheidstoestand het toelaat om van deze zelfstandige woonvorm te genieten.

Elke flat heeft een personenalarm ter beschikking dat gebruikt kan worden in geval van (medische) nood. De bewoner heeft een eigen appartement en kan naar wens deelnemen aan de gemeenschappelijke activiteiten. Elk gebouw heeft verschillende zithoekjes waar bewoners naar believen kunnen samenkomen. De woonassistente van het OCMW is regelmatig aanwezig om de bewoners bij te staan waar nodig. Bewoners van de fusiegemeente Zaventem krijgen voorrang.

Voor meer info over onze serviceflats en assistentiewoningen kan je contact opnemen via assistentiewoningen@zaventem.be of 02 716 32 60. Je vindt hieronder een infobrochure en een formulier om een plaats aan te vragen op de wachtlijst.