Sociaal huren of kopen

Wie een beperkt inkomen heeft, kan voor het huren of kopen van een woning terecht bij:

 

Sociale huisvestingsmaatschappij

Sociale huisvestingsmaatschappijen verhuren of verkopen woningen en appartementen aan mensen met een bescheiden inkomen. Voor Zaventem kan je terecht bij Elk Zijn Huis in Tervuren op 02/766 01 70 of secretariaat@elkzijnhuis.be.

Sociaal verhuurkantoor

Een sociaal verhuurkantoor huurt woningen en appartementen op de private huurmarkt. Deze worden daarna door het sociaal verhuurkantoor als sociale woningen onderverhuurd. Kwetsbare gezinnen en bewoners krijgen voorrang. Eigenaars die hun woning via een sociaal verhuurkantoor verhuren kunnen genieten van een heel aantal voordelen.

Voor Zaventem kan je terecht bij Webra in Asse op 02/451 24 90 of administratie@webra.be

Vlabinvest

Een huis huren of kopen in de Vlaamse rand rond Brussel is een zware financiële opgave. De Vlaamse regering helpt met Vlabinvest mensen met een klein tot middelgroot inkomen om betaalbare woningen in de Vlaamse rand rond Brussel te vinden, zodat ze in hun buurt kunnen blijven wonen.

Vlabinvest verleent voorrang aan kandidaat-kopers en -huurders die een zekere maatschappelijke, economische en/of socio-culturele binding hebben met het Vlabinvest-werkgebied.

Voor Zaventem kan je terecht bij Vlabinvest Leuven op 016/26 79 89 of info@vlabinvest.be.

 

 

 

 

 

Contact & openingsuren

Woonloket

Adres
Steenokkerzeelstraat 56 , 1930 Zaventem Dienst Omgeving
GSM
0471 85 03 77
woonloket.zaventem@igo.be
Openingsuren

Elke dag telefonisch bereikbaar en via e-mail.
Op afspraak: vrijdagen tussen 9 en 12 uur.

Meer openingsuren Woonloket