Vaccibus: vaccinatie in de buurt

In de vaccibus kan je je snel, eenvoudig én in je buurt laten vaccineren tegen COVID-19. Iedereen die al een uitnodiging tot vaccinatie ontving en nog geen afspraak maakte voor een prik in het vaccinatiecentrum, kan langskomen.

Reserveren is niet nodig, spring gewoon binnen. In de bus kan je je laten vaccineren met het vaccin van Pfizer of dat van Johnson & Johnson.

Breng dit zeker mee:

  • Je identiteitskaart of BIS-nummer
  • Jonger dan 16? Kom met je ouders of voogd, of breng een ingevulde en ondertekende toestemmingsbrief mee

Hier vind je de vaccibus:

Zaterdag 11 september en 2 oktober

10 - 12 u: Zaventem, Hoekplein
13 - 15 u: Zaventem, Bosstraat (hoek met Tuinwijkstraat)
16 - 18 u: Zaventem, Kerkplein

Zaterdag 25 september en 16 oktober

10 - 12 u: Sint-Stevens-Woluwe, W. Servranckxplein
13 - 15 u: Kraainem, Kruisveld
16 - 18 u: Wezembeek-Oppem (exacte locatie nog te bepalen)

Zelfde procedure als in vaccinatiecentrum

Een vaccinatie in de vaccibus verloopt grotendeels hetzelfde als in het vaccinatiecentrum: controle van de identiteitsgegevens, medische vragenlijst, toediening van het vaccin en tot slot 15 minuten wachten.

Een apotheker, een arts en medische medewerkers reizen mee met de bus, zodat alles veilig en correct verloopt. In de omgeving van de locaties zullen medewerkers burgers informeren over de aanwezigheid van de bus. Ze geven ook uitleg over vaccinatie in het algemeen en over de keuze van het vaccin.

Vaccinatiecentrum blijft in tussentijd open

De vaccibus kadert in de eindsprint van de vaccinatiecampagne. Met de vaccibus willen de gemeente en Eerstelijnszone Druivenstreek alle niet-gevaccineerde inwoners de kans geven om zich alsnog te laten vaccineren.

Het vaccinatiecentrum in De Maalderij blijft intussen nog open tot midden oktober. Het aantal openingsdagen wordt vanaf nu teruggeschroefd, omdat - nu velen reeds gevaccineerd zijn - het aantal afspraken daalt.

Heb je al een afspraak voor een eerste of tweede prik in het vaccinatiecentrum, dan is het handig dat je je aan die afspraak houdt en hoef je niet naar de vaccibus te komen.

Gepubliceerd op dinsdag 7 september 2021 14.53 u.