Vaccinatienieuws

Kan je je voor het vaccinatiecentrum Skyhall inschrijven op een wachtlijst? Wanneer kom je in aanmerking voor thuisvaccinatie? En wat met vaccinatie tijdens de ramadan?

NIEUW VACCINATIEMOMENT ZONDER AFSPRAAK MET JOHNSON&JOHNSON @SKYHALL OP 13 JULI 

Dinsdag 13 juli tussen 8 en 12uur is er een vaccinatiemoment zonder afspraak met het Johnson & Johnson vaccin. 

Alle inwoners van Zaventem die minstens 18 jaar zijn én nog geen eerste prik kregen zijn welkom met hun identiteitskaart in het vaccinatiecentrum Skyhall. Ook wie  eerder een vaccin weigerde of nog wacht op een eerste prik met een ander vaccin kan langskomen.

Met Johnson & Johnson ben je 4 weken na je prik al beschermd tegen alle varianten van het coronavirus. Eén prik is voldoende voor een volledige bescherming.

Informatie over het vaccinatiecentrum vind je hier: VaccinatieCentrum Skyhall Zaventem

QVAX 

Het vaccinatiecentrum Skyhall besliste om aan de slag te gaan met de online reservelijst QVAX. Je vindt ons centrum vanaf nu terug in de lijst. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging voor vaccinatie kreeg, kan zich online inschrijven via www.qvax.be/region. Let wel: enkel indien een genodigde uit jouw leeftijdscategorie actief afzegt (dwz. bij het ontvangen van de uitnodigingsbrief de afspraak annuleert), kan zijn plaats ingenomen worden via QVAX. Een inschrijving biedt dus geen garantie op een snellere vaccinatie.

Thuisvaccinatie

De Eerstelijnszone Druivenstreek is begonnen met de thuisvaccinatie. Inwoners van Zaventem, Kraainem en Wezembeek-Oppem die echt niet in het vaccinatiecentrum geraken, zullen thuis gevaccineerd kunnen worden.

Wanneer en hoe kan je thuis gevaccineerd worden?  
Dit kan enkel als je door gezondheidsproblemen niet naar het vaccinatiecentrum kan komen. Je huisarts zal beoordelen of je thuis gevaccineerd kan worden en dat in overleg met jou organiseren. Je huisarts zal je contacteren of contacteer zelf je huisarts.  Je laten vaccineren in het vaccinatiecentrum zal nog altijd de snelste weg zijn om gevaccineerd te worden. Als je kan, ga je dus best in op je uitnodiging om naar het vaccinatiecentrum te komen.  

Heb je hulp nodig om in het vaccinatiecentrum te geraken? 
Vermits de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, is het belangrijk om het principe van ‘de kleinst mogelijke bubbel’ te volgen. Doe daarom bij voorkeur een beroep op degene met wie je je normaal verplaatst (bijvoorbeeld naar de dokter, de apotheker,). Indien je je uitnodiging hebt ontvangen en geen beroep kan doen op je gewoonlijke contacten, kan je naar het call center bellen (02 713 87 15) om de mogelijkheden te bekijken. 

Vaccinatie tijdens vastenperiode? Geen probleem!  

De Moslimexecutieve (EMB) meldt dat je laten vaccineren tijdens de vastenperiode geen probleem is, aangezien vaccinatie geen voeding is voor het lichaam. Het heeft dus geen invloed op het vasten. Op de website van Agentschap Binnenlands Bestuur vind je meer info over de verschillende levensbeschouwingen en COVID-vaccinaties. 

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 0.00 u.