Versoepeling lokale coronamaatregelen

Na een afkoelingsperiode van 17 dagen zien we in Zaventem een dalende trend in besmettingscijfers. Daarom worden vanaf 9 april 2021 enkele strengere maatregelen stopgezet die op 23 maart 2021 werden ingevoerd. Al blijven nog enkele preventieve ingrepen verder in voege.

Wat betekent dit concreet?

 • De bibliotheek is opnieuw geopend.
 • Het zwembad opent op dinsdag 13 april 2021, op reservatie.
 • Gemeentelijke vakantie-initiatieven in de 2e week van de paasvakantie (zoals speelpleinwerking, sportkampen, creastages en taalstages) gaan door zoals oorspronkelijk voorzien en moeten niet meer beschouwd worden als louter noodopvang. Dit geldt eveneens voor de stages van lokale sportclubs voor zover deze outdoor en met inachtname van de algemene coronamaatregelen plaatsvinden.  
 • De gemeentelijke indoor infrastructuur voor sport, jeugd en cultuur blijft gesloten (het gaat dan om de gemeentelijke sporthallen van Zaventem en Sint-Stevens-Woluwe, de cultuurzalen van CC De Factorij, De Maalderij, Mariadal en Hoeve Nothengem). Al kan de gemeentelijke vakantiewerking hier, indien nodig, wel gebruik van maken. Op deze manier zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk vrijetijdsactiviteiten buiten plaats vinden.
 • In CC De Factorij is de museumruimte wel geopend, je kan daar exposities bezichtigen.
 • Ook clubs en verenigingen zullen hun werking kunnen hervatten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en voor zover de activiteiten buiten plaatsvinden, in groepjes van max. 10 personen (trainer of begeleider inclusief). 
 • Aan voetbalclubs wordt toegelaten om te sporten met max. 10 personen per half voetbalveld. Deze activiteiten dienen zich te beperken tot trainingsvormen waarbij geen onderling contact is. Oefenwedstrijden zijn dus verboden. Er is geen publiek toegelaten. Douches en kleedruimtes zijn gesloten.
 • Tennisclubs worden toegelaten om met max. 4 personen per tennis- en/of padelveld te sporten. Voor volwassenen gaat het om niet-georganiseerd outdoor tennis/padel. Voor min 18 jarigen is het georganiseerd outdoor tennis/padel wel toegelaten. Er is geen publiek langs de speelvelden toegelaten. Douches en kleedruimten blijven gesloten.
 • Uiteraard blijven de federale maatregelen verder van kracht.
  Bijeenkomsten van jeugdbewegingen, zoals Scouts en Chiro, zijn buiten ook opnieuw toegelaten, in groepjes van max. 10 personen (inclusief begeleiding).
Gepubliceerd op maandag 12 april 2021 12.25 u.