Vuilzak niet opgehaald? Vergeet hem niet terug binnen te zetten!

Door een feestdag, staking of onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren dat het afvalteam van Interza niet is langs geweest. In dat geval ben je verplicht om de zak opnieuw binnen te halen.

Afvalintercommunale Interza vraagt uitdrukkelijk om vuilzakken of containers niet op de stoep te laten staan als het afvalteam door omstandigheden niet kon langskomen. Dat was op enkele locaties het geval op 22 november, toen door een syndicale actie maar een beperkt aantal ophaalploegen beschikbaar was. Is je zak of container blijven staan? Dan ben je verplicht om die vóór 18u op de dag van de voorziene ophaling terug te nemen. Pas bij de volgende ophaalbeurt kan je je afval opnieuw aanbieden.

Tip! Download de Recycle app op je smartphone, zo heb je altijd de ophaalkalender voor jouw straat bij de hand. De app stuurt meldingen om je afval tijdig buiten te zetten. Je krijgt er ook informatie over het recyclagepark in jouw buurt met de actuele openingsuren. Je kan de Recycle app downloaden via Google Playof de App Store.

Ook op de website van Interza kan je de ophaalkalender van jouw straat makkelijk terugvinden. 

Raadpleeg jouw ophaalkalender

Gepubliceerd op vrijdag 25 november 2022 10.53 u.