Waarom lopen sommige wegenwerken vertraging op?

Op verschillende plaatsen in Groot-Zaventem wordt gewerkt aan een betere verkeersveiligheid en een aangename leefomgeving. Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen maanden lopen enkele werven helaas vertraging op. We proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Voorbereidingen door nutsmaatschappijen

Bij de aanleg van nieuwe infrastructuur komt heel wat kijken en zijn meerdere partners betrokken. Vooraleer de eigenlijke werken kunnen starten, voeren verschillende nutsmaatschappijen ook ingrepen uit. Een voorbeeld: als onze gemeente nieuwe voet- of fietspaden wil aanleggen, maakt de betrokken nutsmaatschappij van de gelegenheid gebruik om het rioleringsstelsel, de elektriciteits- of gasleiding of openbare verlichting te vernieuwen.

Natte winter

Door de natte herfst- en wintermaanden liepen heel wat werven vertraging op. De onvoorspelbaarheid van het weer zorgt ervoor dat de werfinstallatie blijft staan, maar arbeiders hun werk niet kunnen uitvoeren. Een werf zonder arbeiders... kan tot frustratie leiden bij omwonenden of voorbijgangers. Onze gemeente of betrokken opdrachtgevers zijn zich daar zeker bewust van. We hebben de weersomstandigheden natuurlijk niet in de hand. Daarom danken we je voor je begrip. 

Op naar een gunstige lente

We duimen samen met jou voor gunstig lenteweer. Op die manier kunnen de betrokken aannemers en gemeentelijke diensten verder aan de slag en werken we zo snel als mogelijk toe naar de afwerking van onze werven.

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2024 16.02 u.