Wandel en ontdek opvoedtips rond alcohol, roken, gamen enz. met 'De gezondste wandeling'

Vanaf 1 juni kan je op 'De gezondste wandeling' een nieuw thema ontdekken: gezonde opvoeding van kinderen en jongeren. De interactieve wandeling loopt langs zeven haltes waar je een QR-code vindt die doorlinkt naar tips en informatie.

Gezonde opvoeding

Mijn zoon heeft een joint gerookt bij vrienden, hoe ga ik hier mee om? Mijn dochter is een echte gamefanaat, maar wanneer gamet zij nu te veel? Wanneer is het oké om een pint te drinken met mijnkinderen op café? Wandel, scan de QR-codes en ontdek op een laagdrempelig en luchtige manier de antwoorden op het 'Van Dyckpad'. Campagnes zoals ‘Begin niet te vroeg’ en ‘Als kleine kinderen groot worden’ komen aan bod en we geven graag ideeën mee voor een alcoholvrij aperitiefmoment samen met de kids. Tot slot verwijzen we nog graag naar de belangrijkste hulplijnen waarop je als (groot)ouder of begeleider beroep kan doen wanneer je je zorgen maakt over je kinderen. Zo wordt je wandeling nóg gezonder! Het thema 'gezonde opvoeding' loopt tot eind augustus, nadien volgt een nieuw onderwerp.

Route

Het Van Dyckpad start aan de Sint-Martinuskerk in Zaventem en is 8,2 kilometer lang.

De gezondste wandeling

Wandelen is een eenvoudige manier om je gezondheid én geest een boost te geven. ‘De gezondste wandeling!’ gaat nog een stapje verder, dankzij de zeven haltes waar je via een QR-code tips, informatie, geluids- of videofragmenten vindt over een preventief gezondheidsthema. Het thema verandert om de drie maanden, waardoor je het hele jaar door de route kan herontdekken.

Benieuwd naar de volgende thema's? Ontdek ze hier.

Deze wandeling wordt georganiseerd door de Sociale Dienst, in samenwerking met Logo Zenneland.

Gepubliceerd op woensdag 25 mei 2022 16.33 u.