Zaventem Proms't

Zaventems proms't is onze versie van Night of the Proms. Het is een muziekfestival met klassieke en popmuziek, waarbij we plaatselijk talent aanboren. Er staan ook altijd enkele grote namen op het programma. De traditie is nog jong, maar we willen ze zeker verder zetten met een grote tweejaarlijkse show in CC De Factorij.

Enkele jaren terug ontstond het idee om een eigen Zaventemse ‘Proms’ te organiseren i.s.m. het Zaventems koor “Omnia Cantica” en het Zaventems orkest “Vlaams Brabants Symfonie Orkest”. En zo werd Zaventem Proms’t geboren! Het koor werd aangevuld met individuele zangers uit de gemeente, de koren Cantate en Andante uit de buurgemeenten en het veelbelovende kinderkoor ZaZing. Daarbovenop kunnen we telkens rekenen op een professioneel 4-koppig combo. Muzikaal wordt dit alles geleid door Maestro Jefrrey Dirix uit Sterrebeek.

Er werd de voorbije jaren gezocht naar klinkende namen om samen met deze 200 Zaventemnaars de uitdaging aan te gaan… Met o.a. Johan Verminnen, Jo Lemaire, Udo, Bent Van Looy, Eva De Roovere, Stoomboot, Mira, Lady Lynn, Sofie, Karen Vermeiren, Sioen, Emma Posman, Rey Cabrera, Nicole Letuppe en Kalifa scoorden we een schot in de roos. We zijn al volop aan het zoeken naar nieuwe grote namen om onze volgende affiche samen te stellen.

In Zaventem zijn we goed in het creëren van grote culturele evenementen i.s.m. het plaatselijke talent. (Kijk maar naar de prachtige en succesvolle musicaltraditie die we hebben opgebouwd). We zijn vastbesloten deze prachtige muzikale traditie verder te zetten. Alle zangers zijn welkom om deel te nemen, dus als je je aangesproken voelt, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar eva.bruyninckx@zaventem.be en je kandidatuur in te dienen.